Missie, visie en clubwaarden

Missie

Bij FC Herne ervaren spelers en supporters de beste voetbalbeleving in het Pajottenland. Wij zijn een ambitieuze club, koesteren onze roots en richten ons blik op de toekomst.

FC Herne

Herne is onze thuisbasis. In Herne bloeit het verenigingsleven en wij maken daarvan als één van de voornaamste spelers deel uit. We zijn er voor alle voetballiefhebbers van Herne en omgeving en gaan voor een sterke relatie met alle inwoners. We streven naar een goede samenwerking met het beleid en de diensten van onze gemeente.

De beste voetbalbeleving

Onze spelers mogen rekenen op kwaliteitstrainingen van goed opgeleide en positief ingestelde coaches, die staan voor vooruitgang en spelplezier voor elke speler. Onze supporters zien kwaliteitsvol en verzorgd voetbal, zijn respectvol in de omgang, voor, tijdens en na de wedstrijden. Onze spelers koesteren en respecteren hun supporters. Bij FC Herne heerst er een familiale sfeer: supporters, spelers, voetballiefhebbers en sponsors voelen er zich steeds thuis.

Het Pajottenland

Wij leiden spelers op uit onze regio, dames en heren, jeugd, beloften en volwassenen. FC Herne gaat voor een sterke Pajotse verankering en kijkt voortdurend uit om de banden te versterken met andere verenigingen, het lokale bestuur, de lokale commerce, scholen en voetbalclubs uit het Pajottenland. Pajotters zijn genieters, hebben karakter en zijn wroeters. Dit weerspiegelt zich in de waarden van de club.

Ambitieus
Zonder ambitie is er geen vooruitgang: wij zijn gezond ambitieus met een positieve mindset, we halen onze doelstellingen met respect voor onze tegenstanders.

Onze roots
Wij zijn fier op ons verleden en koesteren onze roots, onze herkomst. Iedereen die als speler, vrijwilliger, bestuurslid, trainer enz. bij de club betrokken was, blijft welkom in onze club.

Blik op de toekomst
Vanzelfsprekend richten we onze blik op de toekomst. We gaan voor de meest moderne methoden en technieken om onze spelers te coachen. Onze jeugd is toekomst, onze doelstelling is de jeugd op volwassen leeftijd te blijven betrekken bij de club, zij het als P2- of P4-speler, trainer of begeleider, vrijwilliger of misschien wel als bestuurslid.

Visie

Iedereen die voetbal wil beleven, kan voetbal beleven bij FC Herne.  Ons uiteindelijk doel is de eigen jeugd te vormen, te houden en onze talenten te laten doorstromen naar onze P-ploegen!

Iedereen die voetbal wil beleven, kan voetbal beleven bij FC Herne.  Ons uiteindelijk doel is de eigen jeugd te vormen, te houden en onze talenten te laten doorstromen naar onze P-ploegen!

 • Opleiding

  Opleiden van spelers met oog voor creativiteit, team-tactische rijpheid, durf, zelfvertrouwen, kristische (zelf)reflectie en een gezonde winnaarsmentaliteit bij de spelers door positief ingestelde trainers.

 • Kwaliteit

  Het verzorgen van kwaliteitstrainingen volgens het leerplan met thema’s en basics. (Extra) techniektrainingen, techniek-huiswerk dienen om de technische bagage van de spelers op te krikken.

 • Opbouw

  We willen in elke ploeg verzorgd voetbal zien met opbouw van achteruit. Zonevoetbal staat centraal, evenals voetbal durven spelen op de helft van de tegenstander d.m.v. hoge pressing. Het resultaat is hierbij ondergeschikt aan de kwaliteit.

 • Plezier

  Fun en plezier zijn samen met de kwaliteitstrainingen een belangrijk onderdeel van de opleiding.

 • Doorstroming

  Zowel bij jeugd als bij de postformatieploegen is belonen en doorstroming een doel en geen loze belofte. Zo dienen er elk seizoen spelers door te stromen van reserven naar B-ploeg en van daaruit naar de A-ploeg.

 • Motivatie

  Spelers motiveren om na hun spelersloopbaan zich in te passen in de club (als trainer, vrijwilligers- of bestuursfunctie).

Clubwaarden

 • Positiviteit

  de state of mind van onze club

 • Vriendschap

  het fundament waarop de club gebouwd is

  Vriendschap

 • Passie

  de manier waarop spelers, trainers, medewerkers en supporters zich inzetten voor de club

 • Diversiteit

  onze poort waardoor iedereen welkom is binnen FC Herne

  Diversiteit

 • Respect

  hoe wij allemaal met elkaar omgaan en hoe we handelen tegenover scheidsrechters, tegenstanders, clubs, sportverenigingen, materiaal en omgeving

 • Eigenzinnig

  is zoals wij geloven in onze club en weten waar we naartoe willen

  Eigenzinnig